• home Home
  • keyboard_arrow_right Regionieuws
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightRugbyclub Eemland doet rituele haka voor goede doel

Regionieuws

Rugbyclub Eemland doet rituele haka voor goede doel

today15 november 2022 6

Achtergrond
share close

Tijdens de dagen dat Het Glazen Huis in Amersfoort staat zullen de jongste jeugdspelers van Rugbyclub Eemland een echte Haka laten zien. Dit zodat er geen enkel kind meer vergeten wordt! Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 t/m 24 december in Amersfoort en zamelt geld in voor stichting Het Vergeten Kind. 

23 november organiseren we een kick-off om deze Haka met z’n allen te oefenen, want Rugbyclub Eemland zet de schouders eronder en zamelt geld in zodat stichting Het Vergeten Kind hun belangrbijke werk nog beter kan doen en licht kan brengen in het leven van zo’n honderdduizend vergeten kinderen. Dit doet de jeugd door statiegeld flessen te verzamelen, auto’s wassen in de straat, paden bezemen voor die ene oudere buurman, zakgeld op te sparen etc.gyuu

In de week van 18 t/m 24 december zullen we met de hele club onze donatie gaan aanbieden bij Het Glazen Huis. Als echte strijders, doen we daar de Haka, opdat er geen enkel kind meer vergeten wordt. Trainer Thijs zal met de rugbyjeugdspelers een traditionele Haka (een rituele Maori-dans) gaan instuderen.

Rugbyclub Eemland is een sportclub waar ieder kind zijn plek kan vinden, waar we op elkaar letten en waar we er voor elkaar zijn. Rugbyspelers en -speelsters zijn maten, makkers, vrienden en vriendinnen van elkaar en iedereen is waardevol voor het team.

Op de club zetten trainers, scheidrechters en heel veel anderen zich op vrijwillige basis is om te zorgen voor een fijne omgeving waar je lekker kan sporten, je zelf kan ontwikkelen en je je veilig kan voelen.

Wat is een Haka precies? Haka is een groep ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland, maar ook op Samoa, Tonga, Fiji en andere eilanden in Polynesië en Melanesië dansen ze de Haka. Door middel van deze dans probeert men de goden (voorvaderen) aan te roepen. Het rugbyteam van Nieuw-Zeeland, de All Blacks gebruiken de dans om kracht te vinden om de opponent te verslaan.0

Written by: Redactie

Rate it
0%