• home Home
  • keyboard_arrow_right Regionieuws
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightLeger des Heils collecteert voor kwetsbaren in Leusden

Regionieuws

Leger des Heils collecteert voor kwetsbaren in Leusden

today23 november 2021 2

Achtergrond
share close

In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen.

Het doel van de buurthuiskamers is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. In de buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties.

Vangnet

In de buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet.

Ook online

oor wie niet aan de deur kan geven, heeft het Leger des Heils een mogelijkheid gecreƫerd om online aan de collecte te geven. Op doneren.legerdesheils.nl is daarover meer informatie te vinden.

Written by: Redactie

Rate it
0%