Regionieuws

Huurteam van start in Amersfoort

today11 april 2023 17

Achtergrond
share close

Een te hoge huurprijs, slecht onderhoud, een lakse huisbaas: voorbeelden van problemen waar huurders tegenaan lopen. Voor Amersfoorters die een particuliere woning of kamer huren, start op 6 april een pilot met het Huurteam Amersfoort. Dit team van specialisten op het gebied van huurrecht, huurprijswetgeving en bemiddeling helpt om misstanden op de particuliere huurmarkt aan te pakken. Voor huurders is deze dienst kosteloos.

Astrid Janssen, wethouder Wonen: “Inwoners die een woning of kamer huren via een  woningcorporatie kunnen bij problemen terecht bij een bewonerscommissie of huurdersorganisatie. Inwoners die via een particulier huren staan er vaak alleen voor als problemen zich voordoen. Dat kan veel stress geven en ervoor zorgen dat je minder prettig woont. Dat we in onze stad starten met een pilot met het Huurteam met gratis advies en oplossingen, is een mooie ontwikkeling.”  

Pilot

De inzet van het Huurteam Amersfoort is een pilot op verzoek van de Amersfoortse gemeenteraad. Het is een manier om inwoners die problemen ervaren op de particuliere woonmarkt bij te staan. Door de registratie van problemen wordt ook inzichtelijk welke  missstanden in de particuliere huursector spelen in onze stad. Het Huurteam is al actief in Utrecht, Schiedam en Vlaardingen, waar ze al de nodige hulp hebben geboden. Ook in Amersfoort verwachten zij met succes aan de slag te kunnen. Nog voor de introductie van het team staat de eerste opname van een hulpvraag al gepland.

De pilot met het Huurteam Amersfoort loopt vanaf 6 april tot en met eind 2023, of tot het vastgestelde budget van €25.000 is opgebruikt. Na een evaluatie wordt besloten tot een mogelijk vervolg.

Aanmelden

Wie gebruik wil maken van de diensten van het Huurteam kan terecht op de website mijnhuurteam.nl/amersfoort of een mail sturen naar [email protected]. Voor huurders van een particuliere woning of kamer is de inzet van het Huurteam gratis en in ieder geval beschikbaar tot en met eind 2023.

Written by: Redactie

Rate it
0%