• home Home
  • keyboard_arrow_right Regionieuws
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightAmersfoortse Pracht keert terug naar het bos

Regionieuws

Amersfoortse Pracht keert terug naar het bos

today11 augustus 2022 7

Achtergrond
share close

Na een mooie eerste editie in 2019 strijkt Amersfoortse Pracht op zondag 11 september weer neer bij het Bosbad in Amersfoort. Het terrein dat dan nog vol staat met de podia, kunst en creativiteit van Into the Woods Festival wordt op die dag gratis opengesteld voor alle Amersfoorters (jong en oud) om te bewonderen. De afsluiter van het festivalseizoen en de aftrap van het culturele seizoen staat volgepland met live muziek van lokale acts, theater, cultuur en een kinderprogramma. Bezoekers kunnen daarnaast teren op lekkernijen, brouwsels en een mooie-dingen-markt.


Amersfoortse Pracht is voor en door Amersfoort. Het muzikale en culturele programma van 11 september is in samenwerking met vele theater- en culturele gezelschappen gemaakt. De Amersfoortse festivalorganisatie Kultlab sluit de handen ineen met onder andere Amersfoort in C, Bibliotheek Eemland, Citymarketing Amersfoort, Duda Paiva Company, FASadE, FC Amersfoort, Holland Opera, KOSMIK, Kunsthal KadE, Lepeltje Lepeltje, Museum Flehite, NEOS, Poppodium FLUOR, Rondje van de Stad, Scholen in de Kunst, Theater Flint, Theater de Lieve Vrouw. Daarnaast viert het Mondriaanhuis ook op het terrein dat Piet Mondriaan 150 jaar geleden in Amersfoort werd geboren

Live muziek en theater
Tussen de bomen worden tonen ten gehore gebracht van lokaal en nationaal kaliber en siert een grote verscheidenheid aan culturele acts de podiumplanken. Ogen en oren worden kostelijk vermaakt met onder andere live bands, disco deuntjes, theater, comedy en spoken word.

Mobiele keukens
Het foodprogramma wordt gepresenteerd door Lepeltje Lepeltje, het culturele foodfestival dat tevens uit Amersfoort komt. Een verscheidenheid aan rollende keukens nemen plaats in het bosbad dat de culinaire kern van het terrein gaat zijn.

Pracht en praal
Amersfoortse Pracht is op dezelfde locatie als Into the Woods Festival dat op vrijdag 9 en zaterdag 10 september plaatsvindt. Hier hebben meer dan 500 creatievelingen van 80 verschillende collectieven wekenlang gebouwd om het bos aan te kleden met indrukwekkende decorstukken. Bekijk vooral wat ze ervan gebrouwen hebben.

Amersfoortse Pracht
Zondag 11 september
Bosbad Amersfoort
www.amersfoortsepracht.nl
Gratis toegankelijk

Written by: Redactie

Rate it
0%