Vrijdag is het startschot van EVA Sport dat via 89.2 FM, 105.2 FM en internet te beluisteren is. „Vanaf dat moment is dit sportprogramma elke vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de lucht”, vertelt presentator en eindredacteur Roald Hertog.

De vier lokale omroepen EVA Amersfoort-Leusden, Radio Soest, RTV Baarn en Lokale Omroep Spakenburg (LOS) werken vanaf mei vorig jaar samen op het gebied van radio, televisie en online.

EIGEN STREEK

De nieuwe naam van het samenwerkingsverband is Eemland 1.
De kijkers en luisteraars van iedere lokale omroep kunnen de komende periode steeds vaker programma’s uit hun eigen streek kijken en luisteren. „Een van de initiatieven is een sportprogramma dat we in dit oostelijk deel van de provincie Utrecht vanaf vrijdag aan alle sportliefhebbers gaan brengen”, vult Hertog pal voor het redactie-overleg aan.
„We hebben aardig wat tijd geïnvesteerd in de voorbereiding. Net als in de sport is een programma maken teamwork waarin techniek, journalistieke vaardigheden en contacten met het regionale verenigingsleven hand in hand gaan. Dat willen we paren met professionaliteit. Elke dag brengt EVA nieuws, informatie en muziek via radio, televisie en online met een dagelijks potentieel bereik van 300.000 mensen. Een groot deel bestaat uit sportliefhebbers. En die willen we graag op vrijdagavond bereiken en als luisteraar behouden. Let wel, dit is het eerste sport-programma in de regio dat elke vrijdagavond gaat uitzenden.”

‘Behalve voetbal
besteden we ruim
aandacht aan
andere sporten’

CROSSMEDIAAL

„Behalve voetbal besteden we ruim aandacht aan alle andere sporten”, vervolgt de eindredacteur. „Denk bijvoorbeeld aan waterpolo, zwemmen tafeltennis, turnen, atletiek en rugby. Sporten die op hoog niveau worden beoefend. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om live bij de sporten aanwezig te zijn, zoals het Amersfoortse voetbalkampioenschap, golf en anderszins.” Volgens Hertog staat een goed team dat zich naast haar dagelijks werk gecommitteerd heeft aan het wekelijks samenstellen en uitzenden van EVA Sport. „Ik wil graag allereerst Malou Gouders noemen. Een topper in de dop die van alle markten thuis is. Daarnaast hebben we sportkenner Ilja Volkers aangetrokken die ervaring heeft op-gebouwd bij onder meer RTV Oost. Ook freelance journalist Arjan Klaver, die ook in de sportkolommen van AD is te vinden, draagt zijn steentje bij, evenals Elmer de Winter die eveneens in zijn reguliere werk bekend is als manager radio. Met de technische kennis die we in huis hebben, zullen we de regionale sport crossmediaal gaan opdienen.”

FAMOUS SPORTSBAR

Komende vrijdag gaat EVA Sport van start vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur. De eerste uit-zending zal ingekleurd worden met onder meer live-gesprekken met oud-profvoetballers van SC Amersfoort vanuit Famous Sportsbar op de Hof, een interview met vertegenwoordigers van de Amersfoortse Sportfederatie plus een item over de Nationale Boksdag en de waterpoloërs van ZPC Amersfoort. „Het zit dus overvol”, bekent Hertog die niet kan wachten op het startschot. „Zet de schuiven maar open, Elmer!”