Radio

Clubwatcher 8 maart EVA Sport

today8 maart 2019 3

Achtergrond
share close

IJsselmeervogels heeft voor komend seizoen doelman Mike Grim aangetrokken. De 22-jarige zoon van oud-keeper Fred Grim komt over van Almere City.

Grim tekent voor één seizoen bij Ijsselmeervolgels. Eerder speelde hij hij voor Hollandia, AZ, Ajax en Almere City FC. Grim speelde de afgelopen jaren in het het beloftenelftal van Almere City.

Bij IJsselmeervogels was een keepersvacature ontstaan na het vertrek van tweede doelman Jeroen de Harder naar Eemdijk.

Morgen speelt Ijsselmeervogels tegen Kozakken Boys. De wedstrijd Kozakken Boys – IJsselmeervogels wordt al jaren gezien als een van de grootste wedstrijden in het amateurvoetbal. Hoewel Kozakken Boys het dit jaar wat minder doet –Kozakken Boys is terug te vinden op plek 8- is ook deze wedstrijd weer aangeschreven als topper. De koploper van de tweede divisie moet dus ook in Werkendam zorgen voor een goed resultaat om de punten ten aanzien van AFC vast te houden.

Voor Spakenburg lijkt er wat dat betreft niet zo veel meer te behalen met een huidige achterstand van elf punten en plek 6 op koploper IJsselmeervogels. Voor de tegenstander voor komende zaterdag staat er nog wel wat op het spel namelijk lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Jong Vitesse komt morgen op bezoek bij Spakenburg.

Jong Vitesse, een ploeg waartegen Spakenburg nog niet verloor. De Arnhemmers hebben namelijk ook nog wel degelijk wat om voor te voetballen, ze staan momenteel acht punten voor op Jong Almere City en zijn dus nog niet veilig voor degradatie. De afgelopen weken wist de ploeg maar spaarzaam punten te sprokkelen met een aantal gelijke spelen, maar winnen is al weer even geleden. Er zal de ploeg dus alles aan gelegen zijn om weer eens een goed resultaat neer te zetten.

Eemdijk speelt zaterdag tegen de amateurs van Ajax. Eemdijk staat 17e en een na laatste in de derde divisie Ajax op plek 11. Belangrijk dus voor Eemdijk om punten te pakken en verder uit te lopen op Achilles.

Bij Eemdijk wordt Martijn Kos vanaf het seizoen 2019-2020 bij de technische staf van Eemdijk als nieuwe keeperstrainer. Hij vervangt Jeroen de Feijter als keeperstrainer bij het eerste elftal.

De successen van hoofdklasser Hoogland blijven natuurlijk niet onopgemerkt. Bas Wobbes verlaat na dit seizoen Hoogland voor een transfer naar VVOG, de mindenmoot club uit de Derde Divisie.

Wobbes is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Hoogland, waarmee hij afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse in het zondagvoetbal. Dit seizoen is het als promovendus de stuntploeg, met een voorlopig vijfde plaats en een periodetitel. Aanvaller Wobbes heeft daar met negen goals een belangrijk aandeel in. Zondag speelt Hoogland tegen Hoogeveen in eigen huis.

Kijken wij nog even naar de overige wedstrijden;

Zaterdag zijn er de volgende wedstrijden in de regio Eemland.

AGOVV                –              SC Hoevelaken

CJVV     –                             SV Otterlo

ASC Nieuwland                Zwart-Wit ’63

AS ’80    –                              KVVA

Cobu Boys          –              Eemboys

HVC       –                             BVV ’31

VOP       –                             VV De Posthoorn leuke stads derby

Zondag

Hooglanderveen neemt het op tegen de koploper SDZ uit Amsterdam dus maar hopen dat het carnaval uit de benen is van Brian Schimmel en zijn ploeggenoten. SDZ doet het op dit moment wat minder en verloren hun laatst gespeelde wedstrijd van Eelinkwijk.

Quick 1890 AFC –              Elinkwijk

FC Jeugd             –              RODA ’46

Theole  –                             VVZA

Wasmeer            –              APWC

Amsvorde          –              Rivierwijkers

Tot slot nog leuk nieuws op deze internationale Womens Day dat Coach Femke van Odijk en KVVA een contractverlenging van een jaar overeengekomen. Eerder coachte ze twee seizoenen ‘t Vliegdorp

Written by:

Rate it
0%