Van kinderbingo, verschillende workshops tot de Torteltuin van Pluk van de Pettenflat. De eerste en de laatste week van de zomervakantie in Amersfoort staat in Hart van Vathorst in het teken van de zomerfeestweken.

Voor wie niet op vakantie gaat of in de eerste en laatste week van de schoolvakantie in de wijk is , organiseert Hart van Vathorst diverse leuke kinderactiviteiten. In de week van 22 t/m 25 juli staat de Torteltuin van Pluk van de Pettenflat centraal. Kinderen vanaf circa 2 jaar kunnen samen met hun ouders of bijvoorbeeld hun opa en oma een route lopen door de tuin van Pluk, bekend uit de boeken van Annie M.G. Schmidt.

Onderweg komen ze verschillende leuke opdrachten tegen. Voor wie alle opdracht en heeft gemaakt staat aan het eind een beker limonade en iets lekkers te wachten. In samenwerking met Confetti&meer worden twee workshops gegeven. Uiteraard gaan we aan de slag met dé hype van dit moment: Slijm maken. Voor de creatieveling is er een nieuwe workshop, Sticky base pimpen. Sticky Base lijkt op slijm maar is geschikt om allerlei materialen mee te versieren. Ook de oudere basisschoolkinderen komen aan bod. Voor hen s taat in de week v an 26 t/m 30 augustus een workshops Italiaans koken en een workshop Elektriciteit maken op de planning. Wie zijn vakantie feestelijk wil afsluiten kan dat doen tijdens de Kinderbingo of de Prinsen – en prinsessenmiddag. Meer informatie over alle activiteite n en prijzen zijn te vinden op www.hartvanvathorst.nl of in de Zomerpretpas die is uitgedeeld op diverse scholen in de stad.