De burgemeester heeft dinsdag 23 november een woning aan Het Veld in Hooglanderveen gesloten vanwege illegale prostitutie. Handhavers, politie en hulpverleners van stichting De Tussenvoorziening hebben naar aanleiding van twee (anonieme) meldingen en een melding bij de wijkagent een controle uitgevoerd. Op het moment van controle bleek er inderdaad sprake te zijn van illegale prostitutie, waarop de burgemeester de woning nog dezelfde dag heeft laten sluiten.

De woning werd niet ‘regulier’ bewoond en had alle kenmerken van een prostitutiepand. De prostituee bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven en is door de politie aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie (AVIM). De woning is na de controle onmiddellijk gesloten.

Een pand waar illegale prostitutie of seksuele uitbuiting plaatsvindt kunnen inwoners herkennen aan veel aanloop van (mannelijke) bezoekers die maar kort verblijven in de woning. Ook bij het pand aan Het Veld was sprake van veel aanloop van (mannelijke) klanten en vrouwen die telkens in badjas de deur voor hen openden.