NIEUWS

Wijkleerbedrijf Vathorst start met extra ondersteuning

today

Achtergrond
share close

Studenten van het Gezondheidszorg College krijgen in Hart van Vathorst bezoeken en bewoners in Vathorst en Hooglanderveen om ze te ondersteunen bij activiteiten. Bijvoorbeeld door een bewoner te begeleiden naar een activiteit in de buurt, het bieden van gezelschap en een helpende hand bij iemand thuis of ondersteuning bij een wijk- of dagbestedingsactiviteit. Er wordt met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Hart van Vathorst en de wijk samengewerkt.

“Al vroeg in de opleiding laten we studenten kennis maken met zorg- en welzijn in de wijk. Niet alleen vanuit een boek of lokaal, maar door in contact te zijn met bewoners en organisaties. De student helpt een bewoner, maar tegelijkertijd helpt de bewoner de student omdat het contact zorgt voor een waardevol leermoment”, aldus Esther Marskamp, projectleider bij ROC Midden Nederland.

Door de unieke combinatie met het LivingLab Amersfoort, ook gevestigd in Hart van Vathorst, maken op deze leerplek zorgprofessionals en bewoners uit de wijk Vathorst en Hooglanderveen kennis met de mogelijkheden die zorgtechnologie te bieden heeft. Dit doen ze onder andere tijdens workshops en uitleg over technologie bij iemand thuis. De activiteiten sluiten aan bij het talent of de hobby van de student of bewoner. Zo geven ze betekenis aan ervaren, ontdekken en innoveren binnen Wijkleerbedrijf Vathorst.

Mensen of organisaties in Vathorst en Hooglanderveen die een helpende hand kunnen gebruiken of meer informatie over het wijkleerbedrijf willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Wijkleerbedrijf Vathorst. Mail: wijkleerbedrijfvathorst@rocmn.nl of bel: 06-43798965.

Geschreven door

Rate it
0%