NIEUWS

Vijfde Nacht van de Literatuur Amersfoort: topauteurs én nieuw talent

today

Achtergrond
share close

Dit jaar viert de Amersfoortse Nacht van de Literatuur zijn eerste jubileum. Net als in voorgaande jaren belooft het weer een onvergetelijke avond te worden. Op het programma staan onder meer de gelauwerde auteurs Manon Uphoff en Peter Buwalda, Libris Literatuurprijswinnaar Rob van Essen, toptalenten Niña Weijers en Bregje Hofstede, publiekslieveling Bas Steman en de Amersfoortse rapper Diggy Dex.

Zij worden op zaterdag 21 september geïnterviewd en lezen voor in De Bibliotheek Eemland, de Mannenzaal, de Sint Aegtenkapel, Museum Flehite, Fluor, Het Lokaal, KAdECafé Stadsbrouwerij De Drie Ringen en de Volmolen. De Nacht van de Literatuur is gratis toegankelijk, het publiek beslist na afloop wat het geeft. Nacht van de Literatuur opent in het KAdECafé

Zaterdag 21 september om 19:15 u. wordt de Vijfde Nacht van de Literatuur Amersfoort feestelijk geopend in het KAdECafé, met een openingswoord door wethouder van Cultuur Fatma Koser Kaya en optredens van o.a. de Stadsdichter Jacques de Waart en zanggroep In the Pocket. Vervolgens kan het publiek op 10 sfeervolle locaties genieten van interviews en optredens.

Deze vinden plaats in drie blokken van steeds één uur, met steeds een kwartier pauze om naar een volgende locatie te lopen. Het eerste blok start om 20:00 uur, het tweede om 21:15 uur, het derde om 22:30 uur. Het volledige programma is te vinden op https://nachtvandeliteratuur.nl/programma-overzicht/ . Duizenden boekenliefhebbers naar Amersfoort De Nacht van de Literatuur trekt ieder jaar duizenden boekenliefhebbers naar Amersfoort.

Op het programma staan grote namen als Manon Uphoff en Peter Buwalda, maar ook de nieuwe lichting schrijvers, zoals Niña Weijers en Bregje Hofstede, en rapper Diggy Dex, die zich ook manifesteert als dichter. Ook scholieren van het Corderius College en studenten en docenten van de Hogeschool van de Kunsten (Writing for performance) dragen hun steentje bij aan het programma. Een begrip onder boekenlezers In 2015 staken een paar Amersfoortse boekenliefhebbers de koppen bij elkaar en organiseerden de eerste Nacht van de Literatuur in Amersfoort. Het festival werd al snel een begrip onder boekenlezers. Steeds weer slaagt de organisatie er in schrijvers te boeken die later prijswinnaars bleken, bestsellers schreven of blijk gaven van uitzonderlijk literaire talent.

Dit jaar is geen uitzondering: Rob van Essen was luttele weken nadat hij was geboekt de verrassende (en terechte) winnaar van de Libris Literatuurprijs. meer informatie op www.nachtvandeliteratuur.nl

Geschreven door Redactie

Rate it
0%