Op de zondagen staat deze zomer een serie mooie kindervoorstellingen geprogrammeerd in het Openluchttheater033. In augustus is ook iedere woensdagmiddag een leuke familievoorstelling geselecteerd.

Zondagochtend 8 augustus komt Jasper Smit naar Amersfoort met de voorstelling ‘Ik heb een heel vies woord geleerd’ voor iedereen van 6 en ouder. Jasper vindt dat kinderen genoeg dingen aan hun hoofd hebben die grote kleinkunstliedjes verdienen. En dus zingt Jasper over iedereen moeten zoenen op verjaardagen. Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen. Met de liedjes van Jasper mag je meteen meezingen. En je onthoudt ze de rest van je jeugd. En natuurlijk leer je wat er rijmt op ‘stoep’! Zoals… soep! En snoep! En YouTube! En hoelahoep!

Woensdagmiddag 11 augustus speelt Theaterfiets ‘Het Avontuur aan Zee’. Een mooie voorstelling over de jonge Dolf, die net zo wil worden als zijn vader. Zijn vader is een visser, die ’s ochtends in alle vroegte naar de zee gaat. Dolf wil graag met hem mee. Maar dat mag hij nog niet. Dolf begint te dromen. Kinderen veranderen in matrozen en beleven de mooiste avonturen. Ze belanden in een storm en zingen een zeemanslied. Als Dolf uiteindelijk op de bodem van de zee terecht komt, wordt hij wakker. Hij ontdekt dat dromen en werkelijkheid dicht bij elkaar wonen. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het theater is ruim van opzet en de voorstellingen zijn kleinschalig. Zo kunnen de bezoekers zich gemakkelijk aan de coronarichtlijnen houden. Er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers.

Kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar. De entree is € 8,00. De toegang voor kinderen van 0 en 1 jaar is gratis. De voorstellingen gaan altijd door, ook als het weer wat minder is. Tip: neem een kussentje mee, dat zit wel zo lekker!

De hele zomer is er iedere zondag een voorstelling om 10:30 uur. In augustus zijn er ook voorstellingen op woensdagmiddag om 14:30 uur. Als er veel belangstelling is worden de voorstellingen op dezelfde dag nogmaals gespeeld. Het hele programma is te bekijken via de website van het Openluchttheater033 (www.openluchttheateramersfoort.nl