Vervallen Operaplein Het Operaplein is toe aan vernieuwing. De winkeltjes en het speelveldje op het Operaplein maken plaats voor één grote Hoogvliet-supermarkt, met daarboven 20 sociale huurappartementen en 40 middeldure appartementen.

Ook de inrichting van het Operaplein wordt vernieuwd. Blauwhoed verzorgt namens de Alliantie de ontwikkeling van het project. De appartementen Er komen huurappartementen in verschillende prijscategorieën. De tweekamerappartementen zijn sociale huurappartementen en de driekamerappartementen hebben een huurprijs in het segment daarboven. Ongeveer een half jaar voor oplevering adverteren we de sociale huurappartementen op woningnet.nl. De middeldure huurappartementen worden via benopzoek.nl geadverteerd.

Alle appartementen beschikken over een eigen balkon. Naast de nieuwbouw van appartementen en supermarkt wordt ook het Operaplein opnieuw ingericht met ruimte voor circa 100 parkeerplaatsen, groene inrichting en diverse zitplekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Planning Als alles volgens planning gaat, is de sloop ongeveer begin juli klaar. Daarna wordt het gebied bouwrijp gemaakt. De start van de bouw staat gepland voor begin 2022.