Zoals het er nu naar uitziet, worden woensdag en donderdag de heetste dagen van de komende week. De kans op maximumtemperaturen rond of boven de 35 graden is groot.

In de laatste week van juni hadden we voor de laatste keer zeer warm tot heet zomerweer met uitersten rond 35 à 36 graden in het oosten en zuidoosten. Hupsel scoorde met 36,5 graden de landelijke hoogste maximumtemperatuur. Het ziet er naar uit dat a.s. woensdag en donderdag vergelijkbare maximumtemperaturen kunnen worden opgetekend en misschien zelfs nog een tikje hoger.

Bovendien zijn er ditmaal vermoedelijk meer weerstations/regio’s die zo extreem heet worden. De nachttemperatuur gaat uiteraard ook de hoogte in. Er komen tropennachten aan met geen lagere minimumtemperatuur dan een graad of 20. En het minimum wordt pas tegen zonopkomst bereikt.

De warmste nachten lijken de nacht naar donderdag en de nacht naar vrijdag te worden. Dit alles maakt dat het hitteplan van de overheid/RIVM ongetwijfeld van kracht zal worden, zoals ook in juni gebeurde.