NIEUWS

Twee woningen gesloten na drugsvondst

today 7

Achtergrond
share close
 
Op last van burgemeester werden woensdagmiddag 17 augustus twee woningen in Amersfoort gesloten. Het gaat om woningen aan de Curaçaolaan in het Bergkwartier en de Crocusstraat in het Soesterkwartier. In beide woningen was er sprake van overtreding van de Opiumwet.
 
In de woningen werden handelshoeveelheden drugs aangetroffen en er was sprake van drugshandel vanuit de woning. Dit is niet alleen een overtreding op de Opiumwet. Drugshandel zorgt voor overlast en een gevaarlijke leefomgeving voor de mensen die in de buurt wonen. Reden voor burgemeester Lucas Bolsius om beide woningen tijdelijk te sluiten.
 
Voor een periode van drie maanden mag niemand deze woningen betreden. De sluiting is erop gericht om verdere aantasting van het woon- en leefklimaat in de directe omgeving te voorkomen. Zodra de woningen weer op de juiste manier in gebruik genomen kunnen worden, wordt de sluiting opgeheven.
 
Signaleren en melden!
Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk. Ook in deze situaties kon Gemeente Amersfoort handelen dankzij (anonieme) meldingen uit de buurt. Buurtbewoners kennen hun omgeving het beste. Daarom is het belangrijk om verontrustende, vreemde zaken te melden bij de politie. Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl
 

Written by: Redactie

Rate it
0%