Woensdag 27 oktober treedt trompettist Teus Nobel met zijn Liberty Group op bij De Observant. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10.00. Dit optredens wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

Na de release van hun studioalbum Journey Of Man in 2019 speelde jazztrompettist en Edison-winnaar Teus Nobel liefst een twintigtal concerten met deze jazzformatie, de Liberty Group. Het zorgde voor een dermate ingespeelde formatie dat de Volkskrant na een concert in het Amsterdamse Bimhuis zelfs repte over ‘een van de fijnste belevingen die een liefhebber van live jazz zich maar kan wensen’ (5-sterren).

De formatie begon te schrijven aan nieuw repertoire en nam in juni 2021 een album op voor live publiek: Pleasure Is The Measure. Ook deze opname concerten konden de pers bekoren; ‘Teus Nobel | Liberty Group gaat een gouden toekomst tegemoet’, aldus Jazzenzo. Met dit repertoire komt deze formatie nu naar Amersfoort!

Teus Nobel is een van de kopstukken uit de Nederlandse jazzscene. Naast zeven albums onder eigen naam, werkte hij samen met o.a. Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Jef Neve, Cor Bakker, Frank McComb en Ntjam Rosie. Hij speelde concerten in meer dan twintig landen, verdeeld over alle werelddelen en verscheen in talloze tv- en radio programma’s in binnen- en buitenland.

Line up:

Teus Nobel (trompet/flugelhorn)

Alexander van Popta (piano)

Jeroen Vierdag (contrabas)

Tuur Moens (drums)

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl