In heel Nederland wordt momenteel volop aandacht besteed aan de bevrijding 75 jaar geleden. Nu en komend jaar willen culturele, maatschappelijke en erfgoedorganisaties in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen samen stil staan bij de historische gebeurtenissen, samen gedenken en samen de vrijheid vieren. Vanuit Archief Eemland, Amersfoort in C, Nationaal Monument Kamp Amersfoort, Museum Flehite en gemeente Amersfoort werken vertegenwoordigers aan een programma ‘75 jaar Vrijheid’. Deze vertegenwoordigers vormen de stuurgroep van ’75 jaar Vrijheid’.

Uitnodiging startbijeenkomst

De stuurgroep nodigt inwoners van Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen van harte uit voor de startbijeenkomst. Die is op donderdag 17 oktober van 16.30 uur tot 18.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 (2e etage).

Tijdens deze bijeenkomst wil de stuurgroep informeren over het programma ’75 jaar vrijheid’, ideeën ophalen en daarover het gesprek aangaan. Er is een bescheiden budget aanwezig voor organisaties die initiatieven aandragen. De stuurgroep vertelt daar op 17 oktober graag meer over.

Aanmelden kan via Gielje van Gulik:GAJ.vanGulik@amersfoort.nl.

.