• home Home
  • keyboard_arrow_right REGIONIEUWS
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightSolidariteitstocht voor mensenrechten op zaterdag 1 april

REGIONIEUWS

Solidariteitstocht voor mensenrechten op zaterdag 1 april

today21 maart 2023 2

Achtergrond
share close

Het gemeentebestuur van Amersfoort loopt op zaterdag 1 april een solidariteitstocht voor mensenrechten. Aanleiding is de grootschalige schending van mensenrechten in Iran, die nog steeds over de hele wereld voor hevige emoties zorgt. De gemeenteraad heeft in een motie unaniem uitgesproken om zich solidair te tonen met de Iraanse bevolking en de protesten. In de motie werd opgeroepen om op passende wijze uiting te geven aan de steun voor vrouwen in Iran en alle andere mensen in de wereld die strijden voor vrijheid en gelijke rechten.

Na gesprekken met enkele inwoners uit de Iraanse gemeenschap is er voor zaterdag 1 april een programma voor een solidariteitstocht samengesteld. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan de solidariteitstocht deel te nemen. De tocht start om 10.45 uur op het Stadhuisplein en voert vervolgens naar het Lieve Vrouwekerkhof waar het programma rond 12.00 uur eindigt. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Gemeenteraadsleden, burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Micheline Paffen-Zeenni zullen aan de tocht deelnemen. Er wordt met elkaar stilgestaan bij de slachtoffers in Iran en overal in de wereld waar mensenrechten worden geschonden. Er is onder andere muziek van beiaardier AndrĂ© Kukolja en stadsdichter Twan Vet zal een gedicht voordragen. 

Written by: Peter

Rate it
0%