• home Home
  • keyboard_arrow_right REGIONIEUWS
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightSitatoenga geboren in DierenPark Amersfoort

REGIONIEUWS

Sitatoenga geboren in DierenPark Amersfoort

today1 augustus 2018

Achtergrond
share close

Leuk geboortenieuws: op de Savanne van DierenPark Amersfoort is een sitatoenga-jong geboren. “Moeder Luka liep al een tijdje met een dikke buik rond, zij is bevallen van haar eerste jong”, vertelt dierverzorger Pleun den Hollander. “Moeder en jong maken het goed.” De kleine sitatoenga is een vrouwtje en heeft de naam Liena gekregen.

 “Het sitatoenga-jong is gezond en levendig. Zij stond al meteen melk te drinken bij haar moeder,” aldus Pleun. “Het kleintje heeft zeven maanden in de buik van haar moeder gezeten. In totaal lopen er nu acht van deze Afrikaanse antilopesoort rond in ons park.” Naast sitatoenga’s leven er giraffen, zebra’s en parelhoeders op de Savanne, een gebied in het dierenpark met een Afrikaans tintje.

Bezoekers kunnen tijdens openingstijden op ‘kraamvisite’ om het sitantoenga-jong te bewonderen. “Je moet wel even zoeken, want de eerste periode ligt het jong nog te wennen in het sitatoenga-bos. Langzaamaan zal zij meer gaan spelen en haar omgeving ontdekken”, vertelt de dierverzorger. DierenPark Amersfoort is blij met de komst van het sitatoenga-jong.

Written by:

Rate it
0%