NIEUWS

Sint-Jorispenning voor Jaap Hengeveld

today 1

Achtergrond
share close
Op zondag 4 juli ontving Jaap Hengeveld, initiatiefnemer en promotor van diverse sportevenementen in Amersfoort de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor de sport in Amersfoort tijdens de vierde editie van de  Obstaclerun.
 
Jaap Hengeveld is al meer dan dertig jaar betrokken bij de organisatie van vele evenementen in Amersfoort. Van sportieve hardloopevenementen tot culturele festivals.Hij is verantwoordelijk voor de PR, subsidie en sponsorwerving. Met zijn pensioen in zicht, verruilt Jaap Amersfoort voor Friesland en zal hij met diverse activiteiten stoppen. Hij ondernam diverse initiatieven om Amersfoorters in beweging te krijgen. Denk aan de beweegrondjes in de stad, de maandelijkse ParkRuns en Run033.

Jarenlang was hij vanuit Altis betrokken bij de organisatie van de Hooglandse Dorpsloop, de Halve van Hoogland en de Amersfoortse Bergcross. Hij is mede grondlegger van het grootste sportevenement in Amersfoort, De Marathon Amersfoort. Hij is medeoprichter en voorzitter van Eempodium.nl, een onafhankelijk digitaal platform voor cultuurmakers en cultuurgeïnteresseerden, in de regio Amersfoort.Daarnaast zet hij zich vanaf het begin in voor de Obstaclerun; een sportevenement voor het hele gezin.

Geschreven door Redactie

Rate it
0%