NIEUWS

School voor compassie nu ook in Amersfoort

today 11

Achtergrond
share close

De School voor Compassie opent op dinsdag 10 oktober haar deuren in Amersfoort. Na Hilversum is dit de tweede stad waar de school actief is. Op 10 oktober is de eerste Open Avond in de Rochuskapel aan de Pothstraat 16. Het programma begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Meer informatie is te vinden op www.schoolvoorcompassie.com.

“De School voor Compassie is precies wat de naam zegt: een plek om te groeien in compassie,” vertelt projectleider Karel Muller. “De school is opgericht vanuit de overtuiging dat mensen gelukkig worden van goede relaties met andere mensen. De sleutel voor goede relaties is compassie.”

De School voor Compassie organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Open Avond in Amersfoort. Het programma bestaat uit rituelen, oefeningen en gesprek. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Na afloop, om 21.30 uur, is er een hapje en een drankje. 

Trainer Anne Tuk: “Bij de School voor Compassie is ons uitgangspunt dat we als mens vier relaties hebben: met jezelf, met de ander, met de aarde en met het Hogere. Dat Hogere is voor de een God, voor een ander de kosmos, het essentiële of wat dan ook. De kunst is om al die relaties te vullen met compassie. Want je kunt die relaties niet los van elkaar zien. Het gaat bijvoorbeeld mis als mensen veel compassie hebben met de ander en zichzelf uit het oog verliezen. Of mensen geven veel aandacht aan spiritualiteit en verliezen daarbij het zicht op het fysieke, op het materiële, op de planeet.”

“Wij krijgen terug dat mensen onze bijeenkomsten ervaren als een plek waar je helemaal jezelf kan zijn, waar geen oordeel is,” vult trainer Yvonne van de Graaf aan. “De Open Avonden zijn voor veel bezoekers een rustpunt in de maand, een soort pleisterplaats waar je heerlijk op adem komt en weer oplaadt.”

De School voor Compassie is een innovatief project van het Leger des Heils. Het doel is om bij te dragen aan een bezielde en verbonden samenleving. Behalve Open Avonden biedt de school ook trainingen en retraites aan. Voor bedrijven zijn er op maat gemaakte trainingen. De School is afgelopen februari officieel geopend.

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die staat in een eeuwenlange traditie van het beoefenen van compassie. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Hulpverlening is daarbij even belangrijk als de investering in onderlinge aandacht en verbondenheid. Van dat laatste is de School voor Compassie een voorbeeld.

Written by: Redactie

Rate it
0%