Na 21 jaar neemt rector Thijs Jan van der Leij afscheid van het Farel College in Amersfoort en het Oostwende College in Bunschoten . Op 1 oktober treedt hij aan als rector – bestuurder van het Koningin Wilhelmina College (KWC) voor voortgezet onderwijs in Culemborg. In 1999 begon Van der Leij op het Farel als tekendocent, daarna was hij afdelingsleider mavo en vervolgens plaatsvervangend rector op het Farel College Bunschoten.

Sinds ruim negen jaar is hij rector van het Farel en Oostwende College. Van der Leij over zijn volgende stap in zijn carrière; “Het Farel vormt een belangrijk deel van mijn leven. Ik heb hier ook zelf als leerling op school gezeten. Die rijke g eschiedenis heb ik gevoeld bij het zetten van deze nieuwe stap. Ik voel me bevoorrecht en ga veel missen: dierbare collega’s en leerlingen, de ontwikkeling van ons onderwijs en beide scholen.

Onderwijs is nooit klaar en onze scholen zijn nooit klaar met hu n ontwikkeling. Gelukkig maar. Dat geldt voor mij ook en dus draag ik mijn rol en verantwoordelijkheid met het goede gevoel graag over. Tijd voor een nieuwe fase!” Tot 1 oktober blijft Van der Leij zich voor beide scholen inzetten en werken aan een goede a fronding en overdracht. De sollicitatieprocedure voor een opvolger is gestart.