Uit een onderzoeken die de websites centrumparkeren.nl en parkereindebinnenstad.nl recentelijk hebben gedaan, blijkt dat de parkeerkosten in  Amersfoort de afgelopen jaren aanmerkelijk zijn gestegen. Als de tarieven vergeleken worden met 2018, is er een stijging van maar liefst 26 procent.

Vertaal je de stijging naar euro’s, dan betaal je in 2023 € 3,65 per uur voor het parkeren in de gemeente Amersfoort. In 2018 was dat nog € 2,65 per uur.  Steeds meer gemeentes proberen  auto’s uit hun binnenstad te weren  door het verplicht te stellen van zogenaamde dagkaarten. En er ontstaan steeds meer mobiliteitshubs net buiten de stad. Daar kunt u parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer of deelfietsen/ scooters.

Geschrokken van de Amersfoortse tarieven? Parkeren in onze provincie kost in de stad Utrecht het meest, daar betaal je per uur gemiddeld € 6,64. Daarmee staat het op plek twee van duurste parkeertarieven in Nederland. Alleen Amsterdam is gemiddelde nog duurder. Daar zijn vooral de tarieven van parkeergarages fors gestegen en betaal je op sommige plekken al 10 euro per uur.