Om het woningaanbod in de wijk gevarieerder en evenwichtiger te maken worden er van de 400 woningen ca. 320 in de sociale huur gebouwd (voornamelijk 2 en 3 kamerwoningen) en 80 woningen in het middensegment huur. In totaal worden er ca. 337 appartementen gebouwd en ca. 63 eengezinswoningen. Overeenkomsten

Er is in de afgelopen maanden gewerkt aan de voorbereidingen van dit woningbouwproject. Om deze ontwikkeling definitief mogelijk te maken hebben de Alliantie en gemeente een overeenkomst gesloten. Dit maakt de ontwikkeling van de 400 woningen mogelijk. Naar verwachting start de bouw van de eerste deelfase in het vierde kwartaal van dit jaar. Planning en vervolg Om de woningen te kunnen bouwen moest het bestemmingsplan worden aangepast.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot 20 januari 2021 ter inzage gelegen. De gemeenteraad heeft op 23 maart 2021 het bestemmingsplan vastgesteld. Amersfoort Vernieuwt Parkweelde maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel is om het leven in de wijken op veel gebieden prettiger te maken. Het wonen bijvoorbeeld, maar ook het samenleven en de voorzieningen in de wijk. Vanaf begin 2000 zijn de ontwikkelingen van Parkweelde gestart. Als eerste is Parkweelde 1 ontwikkeld het gebied tussen de Adventkerk, centrum De Drietand en de Hudsonstraat). Als tweede Parkweelde 2 (aan de Van Randwijcklaan). Er zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Parkweelde 3 is het laatste deel van deze veelomvattende gebiedsontwikkeling.