NIEUWS

Open Monumentendag in Leusden

today 15

share close

Op zaterdag 8 september a.s. stellen stichting De Boom en landgoed Lockhorst een deel van hun landgoed open voor publiek. Dit in het teken van de Open Monumentendag 2018. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur wordt een programma aangeboden dat is samengesteld door de Historische Kring Leusden en Scholen in de Kunst, in samenwerking met de eigenaren van de landgoederen, bewoners, vrijwilligers en amateurkunstenaars. Om 11.00 uur opent een kleindochter van de laatste bewoner van landgoed Heiligenberg, burgemeester De Beaufort,  het hek van het landgoed voor wethouder Erik van Beurden. Daarmee gaat de Open Monumentendag 2018 in Leusden op 8 september officieel van start.

Tijdens de Open Monumentendag zijn de paden van het landgoed Heiligenberg deels opengesteld voor publiek. In het koetshuis en de nutstuin biedt de Historische Kring Leusden bezoekers een blik op het verleden van het landgoed en zijn bewoners.
Via een bospad achter het tolhuis kan de duiventoren, aan de overkant van de Heiligenbergerweg, worden bezocht. De toren is alleen op deze dag voor publiek toegankelijk.
Op het landgoed Lockhorst kan in de oude schaapskooi een tentoonstelling worden bezocht over dit landgoed.

Gedurende de gehele dag vertonen amateurkunstenaars hun kunnen op de verschillende locaties. De heilige Ursula is, samen met Abe de Verteller, aanwezig om u de weg te wijzen en te verhalen over vervlogen tijden. Voor kinderen is een speurtocht uitgezet.

Geschreven door

Rate it
0%