Na ruim 10 jaar stopt omroep EVA met haar uitzendingen op radio en TV. De vergunning voor de lokale omroep gaat over naar Nieuwsplein33, een samenwerking tussen RTVUtrecht, de Stadsbron, Bibliotheek Amersfoort en de BDU. Zij hebben de vergunning voor de komende 5 jaar.

Omroep EVA is onderdeel van de stichting Eemland1, een samenwerking tussen de omroepen in Amersfoort, Baarn, Leusden, Soest en Spakenburg. Deze stichting heeft in 2021 de vergunning aangevraagd voor Amersfoort en Leusden. Helaas heeft de gemeente dus de voorkeur uitgesproken voor de andere partij.

Omroep EVA kreeg in 2011 de vergunning als lokale omroep en volgde daarmee Omroep Amersfoort op die eerder dat jaar failliet was gegaan. In 2016 werd de vergunning met 5 jaar verlengt.

Omroep EVA richtte zich met haar radio en TV programmering vooral op de leuke dingen die Amersfoort en Leusden te beiden hebben, zoals cultuur, sport en festivals. Zo sloegen verslaggever Joop de Keijzer en cameraman Peter Heuts geen festival of evenement over.

Ook de politiek kreeg aandacht, en dan vooral tijdens de verkiezingsperiodes. Zo zette EVA in 2016 het platform AmersfoortKiest.nl op waarop bezoekers onafhankelijke reportages, interviews, programmastandpunten enz. over de lokale politiek konden vinden.

Via onze radiozender verzorgenden wij 7 dagen in de week actueel lokaal nieuws, met veel gasten in de studio. Duizenden uren live radio zijn er gemaakt, met spraakmakende programma’s, entertainment en aandacht voor de stad en haar bewoners. En nieuwslezer Frank van der Klugt heeft meer dan 25.000 nieuwsberichten voor ons ingesproken.

In de afgelopen 10 jaar zijn er meer dan 275 medewerkers actief geweest voor Omroep EVA, veelal op vrijwillige basis. En hebben we een groot aantal stagiaires gehad, waarvan er heel veel zijn doorgestroomd naar de landelijke omroepen.  Al deze medewerkers willen u als kijker en luisteraar graag bedanken dat u heeft gekeken, geluisterd, gereageerd of als gast bij een programma bent geweest. Voor u hebben wij de uitzendingen gemaakt.

Omroep EVA in nog wel te volgen via onze website www.mediagroep-eva.nl waar u ook de radiostream kunt blijven beluisteren.