Op 29 en 30 augustus vinden in Amersfoort de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden plaats. O ó k de finale vind dit jaar in Amersfoort plaats.

Het goede doel Jantje Beton, initiatiefnemer en hoofdorganisator, organiseert het NK stoepranden omdat ze spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt.

En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen. Vorig jaar hebben de buurtsportcoaches voor het eerst de voorrondes in Amersfoort georganiseerd, toen alleen voor kinderen. Door de grote vraag van ouders, opa’s en oma’s of ze ook mee mochten doen, is het dit jaar ook voor volwassenen en senioren.

Via de voorrondes kun je je plaatsen voor de landelijke finale op 22 september. Alle finalisten uit 30 verschillende gemeente strijden hier om de titel Nederlands Kampioen Stoepranden. Deelname is zowel voor kinderen, volwassenen als senioren volledig gratis. Inschrijven en meer informatie over dit evenement kun je vinden op www.buurtsportcoach.nl