De landelijke opening van het mbo-jaar, in Leerhotel Het Klooster van MBO Amersfoort vond 9 september plaats in bijzijn van de minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven en voorzitter van VNO/NCW Hans de Boer.

Ook kickbokskampioen Rico Verhoeven kwam langs om het jaar feestelijk af te trappen. Gerda Eerdmans, collegevoorzitter van MBO Amersfoort, opende het evenement met de tune van Simply the best van Tina Turner “omdat het mbo het allerbeste onderwijs is, de motor van onze maatschappij.

Al die scholen met al die medewerkers die enorm hun best doen, samen met bedrijfsleven en overheden, om de opleidingen voor 500.000 studenten zo goed mogelijk vorm te geven.” Hans de Boer, voorzitter van de werkgeversorganistatie VNO/NCW, “Wisten jongeren maar hoe gewild ze zijn als ze kiezen voor de juiste mbo-opleiding.

Als stucadoor maak je nu 85 euro per uur. Kom daar maar eens om, als hoger opgeleide agoog met een studieschuld.” “Zonder de talenten die mbo’s voortbrengen worden er in Nederland geen infusen aangelegd, geen zonnepanelen geplaatst en stonden alle treinen stil”, aldus minister Ingrid van Engelshoven. Rico Verhoeven, die zelf de mbo-opleiding International Business Studies heeft gevolgd, had als belangrijkste advies voor de studenten: “Focus op je doel. Laat je door niemand van je dromen afhouden.

Jij bent de enige die je eigen droom kan waarmaken.” MBO Amersfoort was namens alle scholen in het land en die in de provincie Utrecht in het bijzonder gastlocatie van deze tweede officiële opening voor en door het mbo. Achter de schermen werkten studenten en docenten van de Hotelschool Amersfoort en de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort mee aan een onvergetelijk event. Studenten en docenten van het Wellant College zorgden voor alle fraaie bloemwerken en het Grafisch Lyceum Utrecht voor de banieren met daarop een warm welkom voor de gasten en de logo’s van alle scholen.