Het tweede weekend van mei wordt landelijk de Nationale Molendag georganiseerd. Vele honderden molens zijn open voor publiek en laten hun wieken vrolijk draaien. Ook Korenmolen doet mee aan de Nationale Molendag en is dan net als iedere zaterdag, te bezoeken.

Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Extra bijzonder dus om een molenaar te bezoeken. Ook op deze site van de Vereniging De Hollandsche Molen (www.molens.nl) is er voor jong en oud veel te ontdekken. Een bezoek aan een molen is altijd weer indrukwekkend en leerzaam. Even rondkijken en zien hoe het graan tot meel wordt gemalen. Een bezoek aan de molen is tegelijk ook een bezoek aan de molenwinkel. Er is in de molen een ruim assortiment soorten meel: van pannenkoekenmeel tot diverse broodmixen. Daarnaast diverse cakemixen en natuurlijk de traditionele ketelkoek. Altijd een bijzondere lekkernij, terwijl van de mixen thuis de lekkerste ‘keek’ kan worden gebakken.

Ook op de BBBB 

De Nationale Molendag is dit jaar een week voor de Bunschoter Boeren- en BeestenBoel op 21 mei. Dan pakt de molen weer flink uit. Op kramen voor de molen worden weer de allerlekkerste pannenkoeken gebakken. Maar ook kan er van de producten worden geproefd en is er veel gezelligheid rond de molen.