Weet je hoe Jozef en Maria elkaar ontmoet hebben? En hoe Jozef in zijn timmerwerkplaats Jezus de kneepjes van het vak leerde? Dit en meer wordt uit de doeken gedaan in Sint Jozef, de musical. Het is de spetterende afsluiting van het feestweekend rond het 100 jarig jubileum van de St. Josephkerk in Hooglanderveen.

Theatermaker Kees Posthumus en muzikant Juul Beerda zetten Jozef op een vrolijke en eigentijdse manier in de schijnwerpers. Iedereen kent Jozef uit de kerststal, als verloofde van Maria – de moeder van Jezus. Jozef staat er vaak een beetje verloren bij, maar in deze musical krijgt hij het volle pond. Sint Jozef, de musical gaat over het leven en het werk van timmerman Jozef. Nieuwe teksten op bekende musicalliedjes van The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen zijn verhaal. De musical heeft een actuele spits. “Jozef maakte de keuze om Maria trouw te blijven. Zo maken ook mensen vandaag de dag keuzes om trouw te blijven aan hun dromen van vrede en recht”, zegt Kees Posthumus. “Het is een oud en aangrijpend verhaal in een nieuw, muzikaal jasje. En ik weet zeker dat de bezoekers tussen de liedjes door veel zullen opsteken over de patroon van deze kerk.”

Sint Jozef, de musical is zondag 27 mei om 15.30 uur te zien in de St. Josephkerk aan de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen. De toegang is gratis.