Movie Nights onder de Toren is terug van weggeweest! Schuif vanaf deze donderdag aan bij de fijnste openluchtbioscoop van De Lieve Vrouw en Stadscafé Amersfoort! Pak een terrasje of neem je eigen stoel mee naar het Lieve Vrouwekerkhof voor de mooiste films gedurende drie zomeravonden.

Kijk rond de klok van negen naar de meest recente van Vinterberg; ‘Druk’ op donderdag 18 augustus, naar het Italiaanse ‘Perfetti sconociutti’ donderdag 25 augustus en het meesterlijke ‘The Grand Budapest Hotel’ op donderdag 1 september.

DO 18 AUG: Druk – De hele dag aangeschoten, een goed idee?

Word je leven beter als je constant dronken bent? Vier bevriende leraren proberen het uit in de meest recente film van Thomas Vinterberg (‘Festen’). Winnaar Oscar Beste Internationale Film.

DO 25 AUG: Perfetti sconociutti – Zou jij je telefoon uitlenen?

Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten. 

DO 01 SEP: The Grand Budapest Hotel – Vreemde figuren & droge humor.
Wes Anderson voert zijn publiek mee naar een vervallen hotel en toont ons hoe prachtig het ooit was. Of geweest had kunnen zijn. En zo wordt The Grand Budapest Hotel een lofzang op vergane glorie. 

Pak een terrasje of neem je eigen stoel/kussen/poef/sofa mee.