• home Home
  • keyboard_arrow_right REGIONIEUWS
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightMet groot feest het nieuwe jaar op het Onze Lievevrouwekerkhof

REGIONIEUWS

Met groot feest het nieuwe jaar op het Onze Lievevrouwekerkhof

today24 november 2022 2

Achtergrond
share close


Tijdens de jaarwisseling wordt er een heus feest georganiseerd op het Onze Lieve Vrouwekerkhof. De gemeente Amersfoort heeft optredens van DJ TIM-BER en de Amersfoortse band Three Little Clouds gepland. Bezoekers kunnen aftellen aan de voet van de Lange Jan.  Met een grote show gaan we het nieuwe jaar in. Wel zonder vuurwerk.Voor Amersfoortse thuisblijvers is er geen livestream, maar wel een live feest. Niet alleen bewoners van Amersfoort, maar ook huisdieren als honden, katten, vogels en andere dieren ervaren overlast van het vuurwerk en hebben stress van de harde knallen. Amersfoort werkt aan een plan voor een vuurwerkvrije jaarwisseling in 2023-2024.

Deze nieuwe editie van Countdown033 is de eerste stap in die richting. De bedoeling is om heel Amersfoort in de toekomst vuurwerkvrij te maken. Deze jaarwisseling mag er nog als vanouds geknald worden, maar als het aan de gemeente ligt is dat wel de allerlaatste keer. Dat maakte de gemeente in juni dit jaar bekend. Amersfoort hoopt dat het vuurwerkloze aftelmoment toch voor iedereen een bijzonder moment wordt. Als vuurwerk in de toekomst niet meer mag, wil men toch een mooi alternatief hebben om de jaarwisseling met elkaar te vieren.

Hiervoor volgen er volgend jaar gesprekken met inwoners van de stad. Het nieuwjaarsfeest begint om 23.00 uur met een optreden van Three Little Clouds. Rond 23.45 uur start de lichtshow in plaats van vuurwerk. In het nieuwe jaar om 00.01 uur, luidt het Amersfoortse Klokkenluiders Gilde het nieuwe jaar in op de klokken van de Onze Lieve Vrouwetoren.

Daarna draait DJ TIM-BER tot 01.00 uur danceklassiekers. Op nieuwjaarsdag is er ook van alles te doen in de stad. Er is ook een parade met een levensgrote Drakenstier, die vanaf De Hof naar het Lieve Vrouwekerkhof leidt.

Written by: Peter

Rate it
0%