NIEUWS

Leusden ambieert titel Fietsstad 2020.

today

Achtergrond
share close

Leusden is een fietsgemeente bij uitstek. Naar school of naar werk, voor een boodschap of als sport, inwoners gebruiken de fiets volop. En ook steeds meer toeristen weten onze fietspaden te vinden.

Daarom doet Leusden mee aan de verkiezing Fietsstad 2020. Een landelijke verkiezing waarbij fietsers wordt gevraagd naar hun ervaring met het fietsen in onze gemeente. Verantwoordelijk wethouder Patrick Kiel: “Door het invullen van een online enquête krijgen we goed inzicht in hoe fietsen in Leusden wordt beleefd.

Als het goed is gaan we merken dat onze inspanningen van de afgelopen jaren resultaat hebben gebracht. En als we goed scoren kunnen we de titel Fietsstad2020 winnen. Maar er zullen vast ook verbeterpunten naar voren komen. Het spreekt voor zich dat we die punten gaan meenemen bij toekomstige maatregelen en activiteiten om van Leusden een nóg betere fietsstad te maken.” Behalve dat deelnemers aan de enquête bijdragen aan een beter fietsklimaat in Leusden, maken ze ook kans op een elektrische fiets, die door de Fietsersbond als landelijke organisator wordt aangeboden. “De projectgroep heeft bedacht om naast de e-bike ook een Leusdense prijs toe te kennen,” aldus wethouder Kiel. “Het is mooi om te zien dat dit initiatief veel bijval krijgt van de Leusdense ondernemers, winkeliers, horeca, recreatie en de VVV.” Via de website www.Leusdenfietsstad.nl kan de enquête worden ingevuld. Een papieren versie is te verkrijgen bij VVV Leusden.

Written by: Redactie

Rate it
0%