NIEUWS

Leerlingen groep 7 van GBS De Regenboog krijgen EHBO-praktijkles.

today

Achtergrond
share close

Maandag 24 juni organiseerde GBS De Regenboog, gevestigd aan het Reinaartpad 1-3 te Amersfoort, in samenwerking met EHBO- vereniging St.Joris uit Amersfoort, een EHBO praktijkochtend. GBS De Regenboog, onderdeel van Cor Deo, vindt het belangrijk om de leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de EHBO-hulpverlening.

De school nam in het verleden dan ook met veel plezier deel aan de EHBO-lessen in Dierenpark Amersfoort. Na het wegvallen hiervan ontstond er hierdoor vorig schooljaar een gat, maar dit schooljaar is dit programma -na overleg met het bestuur van EHBO-vereniging St. Joris uit Amersfoort- in een nieuw jasje gestoken.

De week van 17 t/m 21 juni hebben de leerkrachten de theorie van diverse EHBO onderdelen met de leerlingen behandeld, waarna de leerlingen afgelopen maandag 24 juni in groepjes van 5 a 6 leerlingen hun kennis in 8 praktijksituaties konden laten zien De praktijksituaties werden met hulp van leerlingen uit groep 8, die als Lotusslachtoffer fungeerden, door vrijwilligers van EHBO- vereniging St.Joris en de leerkrachten van groep 7 en 8 zo echt mogelijk opgezet. Gelet op de postieve reacties van de leerlingen rekenen de leerkrachten van de school en het bestuur van EHBO- vereniging St. Joris er op dat de

Geschreven door

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

0%