Hoe vet is dát: een speelkleed van jouw favoriete stad Amersfoort met o.a. kunsthal KAdE, stadspark Schothorst & Onze Lieve Vrouwetoren. Een speelkleed voor de echte Amersfoorter! Haal jouw prachtige stad Amersfoort naar je woonkamer of tuin.


Het idee is ontstaan bij de twee neven Dick van Creij (30 jaar) en Bas van Creij (29 jaar). Zij vonden dat het tijd werd dat het welbekende speelkleed, een nieuwe en modern ontwerp kreeg. En hoe tof is het om jouw eigen stad op het speelkleed te zien en te racen van de Koppelpoort naar de Kamperbinnenpoort met jouw speelgoedautootjes. Zo leert jouw kind de mooiste stad van Nederland al spelenderwijs kennen. Het speelkleed is 1,80 bij 1,30 meter groot waar de meest herkenbare iconen van Amersfoort op terug te zien.


De twee jonge ondernemers hebben zelf besloten wat er op het speelkleed terug moest komen van de stad. Bas van Creij reageert “We hebben ons laten inspireren door de stad en veel lokale inwoners gesproken over wat er op het speelkleed moest komen. Ook al was het moeilijk kiezen welke iconen een plekje verdiende op het speelkleed.”  Dick van Creij vult vervolgens aan “Al het moois wat Amersfoort te bieden heeft is natuurlijk te veel om op één speelkleed te verwerken, maar wij denken er geslaagd in te zijn!”