Dat Amersfoort een bijzonder rijke en boeiende textielgeschiedenis heeft is nauwelijks bekend. Tijdens de manifestatie WEEF die plaatsvindt van 24 september tot 22 november maken hedendaagse kunstenaars de textielverhalen van de stad zichtbaar. Alle locaties zijn bekend, de kunstwerken veelbelovend en in het Rietveldpaviljoen wordt binnenkort de tentoonstelling ‘Structures of Change’ van Maria Blaisse ingericht.

Zes kunstenaars kregen dit voorjaar van curatoren Carien Poissonnier en Miriam Windhausen de opdracht om een specifiek aspect van de Amersfoortse textielgeschiedenis als uitgangspunt te nemen voor een nieuw kunstwerk. Hun voorstellen zijn origineel, verrassend en divers, en zullen vanaf 3 oktober op diverse locaties in de Amersfoortse binnenstad te zien zijn.

Aanvullend is van kunstenaar en ontwerper Maria Blaisse in het Rietveldpaviljoen al vanaf 24 september een overzicht te zien van werken van textiel, rubber, bamboe, foto’s en films. Een serie van 7 foto’s van Cas Oorthuys uit de jaren vijftig geeft er tevens een beeld van de recente textielgeschiedenis in Amersfoort en de rol die Galerie Kapelhuis hierin speelde.