Na anderhalf jaar plannen maken, bouwen, inrichten, finetunen is het eindelijk zo ver: het nieuwe kantoorgebouw Het Platform in De Nieuwe Stad is in gebruik genomen. Huurder Twynstra Gudde nam vorige week de eerste sleutels in ontvangst en de app waarmee flexhuurders een werkplek of vergaderruimte kunnen bemachtigen staat in de appstore. Een spannende tijd breekt aan voor De Nieuwe Stad. Het flexverhuur waar al jaren in theorie over is gesproken, wordt nu de dagelijkse praktijk. Vlak voor oplevering kregen genodigden – relaties van de bouwers van Het Platform – tijdens een relatiemiddag alvast een ‘sneak preview’ van het pand.

Relatiemiddag
Mendel Robbers van ontwikkelaar en eigenaar Schipper Bosch refereerde in zijn welkomstwoord aan een beroemde speech van Steve Jobs. Succes kun je niet aan de voorkant afdwingen, je kunt alleen maar hopen en concluderen achteraf dat het gelukt is. Over het gebouw kunnen de meesten het eens zijn: het is prachtig geworden. Vernuftig geëngineerd en baanbrekend geconstrueerd over een bestaand gebouw heen.

De inrichting is zowel functioneel als oogstrelend met meubels van Lensvelt uit Amsterdam. Robbers bedankt dan ook alle partijen die zo hard gewerkt hebben aan dit pand “dat lijkt alsof het er altijd al gestaan heeft”: Bouwer van Bekkum, constructeur Van Rossum, adviesbureau Hiensch en Bectro installatietechniek, architect Space Encounters, groenbedrijf VIC Landscapes en nog velen anderen. Het is een gebouw geworden dat naast ontmoetingsplek en kantoor ook een tentoonstelling is. Met de indrukwekkende kunstcollectie van huurder Twynstra Gudde uitgestald door het hele gebouw.

Meer informatie over Het Platform staat op: www.denieuwestad.nl/hetplatform