Vanaf half september stelt de oud-katholieke parochie haar kerkgebouw aan ’t Zand ter beschikking aan de buurt en de stad. Dan verandert  de kleine, sfeervolle kerk  aan ‘t Zand in een ‘Stilte Inn’: Een open plek in de drukke binnenstad voor mensen die de stilte zoeken, om op adem te komen, zich te bezinnen, te bidden of een kaarsje op te steken.

De ‘Stilte Inn’ is een cadeautje van de oudkatholieke parochie aan de stad Amersfoort. Op 16 september viert de parochie drie jubilea:  het is 90 jaar geleden dat het kerkgebouw is gewijd en het koor en de vrouwenvereniging ‘Clara’ bestaan 100 jaar. Wie jarig is trakteert en wat is er mooier om cadeau te doen dan een plek om op adem te komen? Daarom de ‘Stilte Inn’ op woensdagmiddag.

Het liefst zou de parochie de deuren van de kerk iedere dag openen om zo een permanente plek van stilte en bezinning te bieden. Dat is jammer genoeg niet mogelijk omdat daarvoor te weinig menskracht aanwezig is. Maar in dit jubileumjaar wil de parochie graag een stapje extra zetten om zoveel mogelijk mensen te laten delen in de rust die het kerkgebouw biedt.