• home Home
  • keyboard_arrow_right REGIONIEUWS
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightHeel Amersfoort vierde de Keistad tijdens Amersfoortse Pracht

REGIONIEUWS

Heel Amersfoort vierde de Keistad tijdens Amersfoortse Pracht

today13 september 2022 1

Achtergrond
share close

Op een prachtige zonnige zondag vond Amersfoortse Pracht plaats in het bos van Into the Woods om een feestelijk weekend af te sluiten. Tegelijkertijd was het de perfecte aftrap en de voorproef van het culturele seizoen van de stad. Vele Amersfoortse instellingen werkten samen om een bomvol programma neer te zetten vol theater, muziek, comedy en kindervoorstellingen. Als cadeau aan de Keistad was het festival gratis toegankelijk.Mondriaan 150In de vorm van workshops, muziek en theater werd kunstenaar en Keientrekker Mondriaan groots gevierd. Het kroost trad in zijn voetsporen en nam de kwast in eigen hand, terwijl de ouders, opa’s en oma’s zich lieten prikkelen door op Mondriaan geïnspireerde shows.

Voor en door AmersfoortHeel cultureel Amersfoort werkte mee aan de viering van de stad en uit alle hoeken van Amersfoort werden artiesten, theatervoorstellingen, cabaret en vele andere culturele activiteiten verzorgd. Van doorgewinterde Keientrekkers tot de jongste kiezels: voor ieder was er wat wils. De Special Social Club zette samen met Radio de Koperen Hond fysiek en verstandelijk beperkten in het zonnetje, viervoeters speurden over de bosgronden en papa’s, mama’s, opa’s en oma’s herwonnen hun wilde haren bij de Ouwe Lulle Disco. 

Samen met Amersfoort in C, Bibliotheek Eemland, Citymarketing Amersfoort, De Muzieksmederij, De Veerensmederij, Duda Paiva Company, FASadE, FC Amersfoort, Holland Opera, Into the Woods, KOSMIK, Kultlab, Kunsthal KadE, Lepeltje Lepeltje, Mondriaan 150, Mondriaanhuis, Museum Flehite, NEOS, Ouwe Lulle Disco, Per Expressie, Poppodium FLUOR, Rondje van de Stad, Scholen in de Kunst, Theater Flint, Theater de Lieve Vrouw is de Keistad volop gevierd.

Written by: Peter

Rate it
0%