• home Home
  • keyboard_arrow_right REGIONIEUWS
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightGemeente Leusden verkoopt voormalige politiebureau aan Heilijgers

REGIONIEUWS

Gemeente Leusden verkoopt voormalige politiebureau aan Heilijgers

today1 juli 2022 1

Achtergrond
share close

Ontwikkelaar Heilijgers uit Amersfoort koopt het voormalige politiebureau van de gemeente Leusden aan de Twijnderij. Dit nadat het bedrijf de Europese aanbesteding voor de verkoop heeft gewonnen. Met de opbrengst van de verkoop van het pand aan de Twijnderij 32 kan de gemeente de verbouwing en uitbreiding van de brandweerkazerne in Leusden-Centrum bekostigen. In de verbouwde kazerne krijgt ook de politie straks onderdak.

Het winnende plan houdt de bouw in van 38 levensloopbestendige koopappartementen. De appartementen krijgen een duurzame voorziening voor verwarming en tapwater. De stroom die gebruikers nodig hebben, wordt volledig door zonnepanelen op het gebouw opgewekt. In de halfverdiepte parkeergarage onder het gebouw, worden 26 parkeerplaatsen gerealiseerd met een laadpaalvoorziening.

“De eisen en ambities die de gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid, speelden een belangrijk rol in de aanbesteding”, licht projectwethouder Kiel toe. “Naast energieopwekking en -verbruik, zijn ook circulariteit en natuurinclusiviteit belangrijke thema’s bij de bouw.”

“Wij zijn erg blij dat wij de winnende aanbieding hebben kunnen doen”, aldus directeur projectontwikkeling Guillaume Chevalier van Heilijgers. “Heilijgers heeft onlangs, tegenover het politiebureau, woningen gebouwd in het project De Verborgen Tuinen. Deze nieuwe ontwikkeling geeft ons de kans om stedenbouwkundig en programmatisch een mooie aanvulling op De Verborgen Tuinen te realiseren. Bovendien sluiten de duurzaamheidsambities van de gemeente naadloos aan bij Heilijgers. We willen graag diverse materialen die vrijkomen uit het oude politiebureau hergebruiken in het nieuwe gebouw. Daarnaast passen we materialen toe die in de regio worden geoogst en willen we zoveel mogelijk lokale partijen inschakelen. Voor wie zich bedenkt dat levertijden en prijzen van bouwmaterialen de pan uitrijzen, worden dit soort oplossingen met regionaal hergebruik ineens actueel. We worden elke dag ingehaald door een nieuwe realiteit. Daarom is dit niet alleen de kant die we op moeten; het wordt zo langzamerhand onlogisch om het anders te doen”, licht Guillaume Chevalier toe.

Het voor de realisatie benodigde bestemmingsplan is op 16 december 2021 door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Leusden verwacht het politiebureau in 2023 te slopen. Eerst wordt de brandweerkazerne aan de overzijde van de Burgemeester Van der Postlaan verbouwd, terwijl Heilijgers de voorbereidingen voor vergunning, verkoop en bouw treft.

Als alles meezit, is de plek van het huidige politiebureau in 2025 bewoond. Mensen die geïnteresseerd zijn in de koop van een appartement kunnen zich al aanmelden bij Heilijgers via www.heilijgers.nl

Written by: Peter

Rate it
0%