Met de komst van een food court en een brandstofverkooppunt is de ontwikkeling van het Entreegebied van bedrijventerrein De Wieken compleet.

In het Entreegebied De Wieken, langs de A28 en vlakbij de A1, ontwikkelt Reggestede Ontwikkeling BV vier restaurantpaviljoens: McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Shabu Shabu en Subway en de bijbehorende parkeergelegenheid. Het college van burgemeester en wethouders is dinsdag akkoord gegaan met de verkoop van de grond en ook de omgevingsvergunning voor de food court is inmiddels verleend.

Daarnaast komt er een nieuw brandstofverkooppunt, met het bedrijf OK Nederland als uitbater. Naast de bekende fossiele brandstoffen, zal hier ook een duurzame diesel worden verkocht en komt er een laadpunt voor elektrische auto’s. Ook hierover besloot het college gisteren. Aan de zuidoostkant van de stad zijn nog weinig brandstofverkooppunten terwijl de vraag naar brandstof er aanzienlijk is, mede gezien de ligging aan de A28 en de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Het is de bedoeling dat het station nog in 2018 in gebruik wordt genomen.

Betrokken wethouders Buijtelaar en Stegeman zijn blij met deze ontwikkeling. ‘Met dit besluit ontstaat er in De Wieken-Vinkenhoef een fraai entreegebied met toegevoegde waarde voor de stad’, aldus de wethouders.