In het weekend van 8 en 9 september organiseert het theatercollectief De Luie Honden in samenwerking met Scholen in de Kunst en Open Monumentendag het evenement Rondje van de Stad. Een tweedaags festival vol met Amersfoortse podiumkunstenaars. Op een aantal bijzondere plekken, zoals de WAR, Armen de Poth en de Wagenwerkplaats zijn gratis optredens te zien. Flint heeft haar locatie in de binnenstad, de Sint Aegtenkapel, beschikbaar gesteld om verschillende optredens te vertonen.

Het publiek kan letterlijk een rondje van de stad lopen. Op zaterdag 8 september vindt i.s.m. Scholen in de Kunst de Dag van de Amateurkunst plaats en op zondag 9 september is er een theaterroute door Amersfoort met professionele Amersfoortse artiesten.

Cabaret in de kapel
Normaliter programmeert Flint enkel klassieke muziek in de kapel. Zondag 9 september staan er echter drie cabaretiers in de Sint Aegtenkapel. Anne van Doesburg, Thjum en Marleen Bekker laten tussen 13.45 en 17.45 uur van zich horen. Het blokkenschema van het programma in de kapel en in heel Amersfoort is te vinden op rondjevandestad.nl. De toegang tot alle optredens dit weekend is gratis.