In Flint kunnen voorstellingen blijven plaatsvinden ondanks de aangescherpte corona-maatregelen. Dat heeft de voorzitter van de veiligheidsregio bepaald. Flint valt onder de uitzonderingsregel van ‘groot belang’, waardoor niet het maximum van 30 bezoekers geldt. Flint nam deze zomer alle noodzakelijke maatregelen voor een veilig theaterbezoek. Bezoekers onderschrijven dat in een publieksenquête de afgelopen maand. Maar liefst 99,6 procent geeft een voldoende voor zijn of haar veiligheidsgevoel tijdens het bezoek aan Flint. 92,9 procent gaf zelfs een 8 of hoger.

Maandag 28 september werden coronamaatregelen verder aangescherpt. De voorzitter van de veiligheidsregio mag een uitzondering maken op het maximale aantal van 30 personen per ruimte voor panden die van groot belang zijn, bijvoorbeeld culturele instellingen. In grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats. Binnen de aangescherpte maatregelen volgt Flint het dringende advies om een mondkapje te dragen bij een theaterbezoek.

In de maand september heeft Flint na iedere voorstelling een enquête gestuurd naar onze bezoekers over de maatregelen die Flint getroffen heeft voor een veilig theaterbezoek. In totaal hebben 250 mensen de enquête ingevuld