Onder normale omstandigheden zou donderdag 15 april de eerste vaardag voor fietsboot de Eemlijn zijn in het seizoen 2021. Gezien alle coronaperikelen waarin we nog steeds zitten heeft het bestuur moeten besluiten om nog niet uit te varen.

Deze beslissing is genomen op een aantal gronden. De belangrijkste reden is de veiligheid van onze passagiers en onze vrijwilligers. We willen de risico’s tot een minimum beperken en zeker niet meewerken aan het vollopen van de ziekenhuizen. Verder speelt mee dat wanneer we zouden gaan varen met maximaal 30 personen (net als in de tweede helft van het vorig seizoen) en alle faciliteiten aan boord zouden openen, dan wordt ons bovendek een varend terras en dat terwijl de terrassen in Nederland nog niet open mogen.

We zijn solidair met de horecaondernemers in de regio en de rest van Nederland. De boot is er klaar voor om te starten en ook onze vrijwilligers staan te trappelen om u weer aan boord welkom te heten. Toch hebben we dus nog even aan de handrem getrokken. De kans is groot dat wanneer de terrassen weer open mogen ook de Eemlijn weer gaat varen.