Zaterdag 12 februari is op SBS6 te zien hoe familie Van der Gulik uit Kattenbroek in Amersfoort thuis in rap tempo korte metten maakt met de hoge energierekening. Het hoge gasverbruik zat vooral vader Sander niet lekker en zijn droom is om compleet aardgasvrij te kunnen wonen met zijn vrouw en drie kinderen. Hij meldde zich daarom aan bij het tv-programma Green Make Over.

De Van der Gulikjes namen, met het Green Make Over Doe Het Zelf Pakket en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal als praktische hulplijn, de doe het zelf uitdaging aan om in twee dagen tijd zelf hun huis maximaal te verduurzamen. Het resultaat is zaterdag 12 februari te zien om circa 16 uur op SBS6. Herhalingen zijn er op zondag om circa 11 uur en dinsdag om 12.30 uur.

Amersfoort

In de aflevering zien we onder andere hoe de bewoners worden geconfronteerd met de vele kieren en naden in hun huis en hoe ze gezamenlijk de jacht op de warmtelekken openen. Verder besluiten ze de kinderkamers, balkons en de tuin drastisch aan te pakken om zowel de hitte als de hoosbuien in de toekomst nog beter de baas te kunnen. Ze gaan zo drastisch te werk dat zelfs wethouder Duurzaamheid te Amersfoort Astrid Janssen onder de indruk is. Ze besluit een videoboodschap te sturen naar het gezin. Als het familie Van der Gulik lukt om de hele Green Make Over Doe Het Zelf lijst af te werken, winnen ze hun droomprijs. Een hybride warmtepomp beschikbaar gesteld door Feenstra en duurzame verwarmingen die ook kunnen verkoelen van Jaga Climate Designers.

Over Green Make Over

Dit laagdrempelige programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis heel makkelijk zelf kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om de nodige besparingen thuis te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Juist nu de energieprijzen zo hoog zijn en de klimaatverandering ons laat zien dat we geen dag mogen verspillen met een milieuvriendelijkere levensstijl. Green Make Over gaat vooral om de groene Quick Wins die je zelf kan doen. Daarom zie je dit jaar ook vooral hoe bewoners zelf aan de slag gaan thuis in de vorm van een tweedaagse doe-het-zelf uitdaging. Green Make Over seizoen #3 wordt mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal, SpeedComfort en de gemeente Amersfoort bij deze aflevering.

Presentatie

De presentatie is in handen van Gwen Jansen (programmamaker geboren in Amersfoort). Jansen is tevens producente van het tv-programma. Co-presentatoren zijn Dennis Wilt (klimaat- en weerexpert) en Bram Engberts (ambassadeur voor de groene leefomgeving) Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie. Klik hier voor de trailer van de aflevering.