NIEUWS

Eerste stapavond in Amersfoort succes

today 4

Achtergrond
share close

Zaterdagavond mocht er weer gestapt worden in de stad. Voor vele jongeren was dit hun allereerste keer. Nadat premier Rutte had aangekondigd, dat vanaf zaterdag de anderhalve meter zou worden afgeschaft en de nachthoreca weer eindelijk open mocht besloten uitbaters van nachtclubs in het hele land eerder te openen en de ‘nacht’ naar de ‘avond’ te verschuiven. Met succes, zo bleek zaterdagavond. In Amersfoort begon de drukte al voor 20.00 uur.

Het uitgaanspubliek stroomde massaal richting de Lavendelstraat en de Hof. Tegen 20.30 uur stonden er al jongeren rijendik voor Bubbles. Op de Hof waren ook de terrassen goed gevuld. De nachthoreca kwam zijn afspraak na, want het was vroeg in de avond meteen feest. Geen kosten of moeite werd gespaard. De DJ’s en barkeepers deden hun uiterste best alle bezoekers een geweldige avond te bezorgen. Alle nachtzaken rond het uitgaansgebied Hof, Lavendelstraat en Groenmarkt waren geopend tot middernacht 0.00 uur. Het was rond dat tijdstip erg druk op straat. Er hing een prima uitgelaten sfeer met zelfs gezellige zangkoren. De avond is goed verlopen, de politie heeft geen acties hoeven uitvoeren.

De coronacheck-app had een storing en gaf ook bij een aantal bezoekers in Amersfoort problemen. Ze konden daardoor hun QR-code niet tonen. Door de app van de smartphone te verwijderen en weer te downloaden was het probleem al snel opgelost. De QR-code en ID moest getoond worden om binnen te komen. Dit ging snel en soepel. Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius was aan het begin van de avond ook naar de binnenstad gekomen om de sfeer te proeven. Hij sprak met horecamedewerkers en jongeren op straat. Best fijn om vroeg in de avond te stappen, je bent vroeg weer thuis. Veel jongeren hadden hun plannen voor de zondag alweer gemaakt, een lekker terrasje pakken in plaats van de hele dag in bed. Het heeft dus ook voordelen.

Geschreven door Redactie

Rate it
0%