NIEUWS

Een onderwaterdorp gebouwd door kinderen.

today

Achtergrond
share close

In de week van 27 tot en met 30 augustus zullen 150 Amersfoortse kinderen alles uit de kast halen om een onderwaterdorp te bouwen tijdens Bouwdorp Nieuwland en Bouwdorp Vathorst. 

Het terrein bij Kindercentrum Bzzzonder De Vathorst (Caraiben 6) en Kindercentrum Bzzzonder Nieuwland (Zeldertsedreef 2) worden beiden omgetoverd tot bouwterrein waar naar hartenlust getimmerd, gezaagd, geschuurd en geschilderd wordt. Alle benodigde bouwmaterialen en het gereedschap ligt voor ze klaar. Vier dagen lang wordt er gebouwd, overlegd en veel plezier gemaakt.

Bouwdorp Vathorst is inmiddels een begrip in de wijk. Bouwdorp Nieuwland heeft een tijd bestaan, maar is een paar jaar geleden gestopt. Met de komst van Kindercentrum Bzzzonder naar Nieuwland, kwam er ook de wens om in Nieuwland weer zoiets te organiseren voor de kinderen van Nieuwland. En daar blijkt vraag naar te zijn. De vijftig beschikbare plaatsen waren in een paar weken al vol. Ook de 100 plekken voor Bouwdorp Vathorst zijn vol.

De bouwdorpen kunnen plaats vinden door subsidie van Indebuurt033, wijkbeheerteams van Nieuwland en Vathorst; sponsoren zoals Bouwmaat, Jumbo Den Blanken en Jumbo Vathorst. Maar ook doordat elk kind wat meetimmert, een dagje een vrijwilliger mee moet nemen. Dat kan een oom, buurvrouw, achternichtje of grote broer zijn. Daarnaast is er professionele begeleiding van Bzzzonder aanwezig.

Kindercentrum Bzzzonder biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar op negentien plekken in Nederland. Bij Bzzzonder is iedereen welkom. Ook als een kind een extra zorgbehoefte heeft. Bzzzonder is een plek waar je als kind blij van wordt. Tijdens de opvang ligt de nadruk op het ontwikkelen van talenten. Er zijn uitdagende workshopprogramma’s op bijvoorbeeld het gebied van kunst, muziek en koken.

Written by: Redactie

Rate it
0%