Donderdag 25 juli is de 17e editie van de Gaypride Amersfoort. De Hof is van oudsher het hart van de Gaypride Amersfoort. Van 19:00 tot 00:00 uur wordt een afwisselend programma gebracht van DJ’s en acts waar niemand bij stil kan blijven staan. Het programma wordt gepresenteerd door drag queens Lady Galore en Miss Patty Pam-Pam. Zij brengen samen met Jemima Handful, speciaal voor ons vanuit Australië gekomen, enkele acts. DJ Sumo W start het avondprogramma op de Hof met de meest dansbare platen op het podium dat over de waterput op de Hof wordt gebouwd.

Hoofdact is dit jaar TRINXX. Een echte dansshow met een mooie boodschap ‘Dare To Be Different!’, het motto waar ook de Gaypride Amersfoort voor staat. Deze groep bestaat uit drie professionele dansers die ieder jarenlange danservaring hebben. Samen hebben deze dansers een dansformatie gevormd die out-of-the-box denkt en optreedt. Hun dansstijl is te omschrijven als urban streetdance. Verder vallen hun optredens op omdat op hoge hakken dansen.

Zij geven met hun shows een boodschap mee; niet meer in hokjes te denken! Met hun optredens promoten zij diversiteit en de kracht van jezelf zijn. Trinxx was ook te bewonderen op televisie, ze deden mee in 2018 aan het VTM-programma Belgium’s Got Talent en stonden in de finale van Hollands Got Talent 2019 op RTL4.