In samenwerking met festival Dias Latinos brengt de Observant ook dit jaar maandelijks een zwoele muziekavond. Er kan geluisterd worden, maar uiteraard ook gedanst! Woensdag 25 september wordt het seizoen afgetrapt door GuarenaSon5.

De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00. GuarenaSon5 is ontstaan uit het idee van percussionist Marco Toro een eerbetoon te brengen aan de Cubaanse Son zoals die vanaf de jaren ‘30 van de vorige eeuw in Venezuela wordt gespeeld; een belangrijke, sterke en populaire muzikale stroming.

GuarenaSon5 brengt een repertoire ten gehore dat symbool staat voor bekende Cubaanse- en Venezolaanse orkesten met een scheutje latinjazz er overheen. De naam GuarenaSon5 verwijst naar ‘Guarenas’, voorstad van Caracas en de geboorteplaats van Marco Toro waar hij als jonge jongen samen met zijn vader naar Cubaanse Son luisterde. ‘Son’ verwijst natuurlijk naar de muziekstijl waar het over gaat.

Verder zocht Marco er nog vier musici bij die van wanten weten en hun sporen hebben verdiend nationaal en internationaal en zo komt de teller op 5 te staan; GuarenaSon5 se presenta! Naast percussionist Marco Toro bestaat de band uit zanger Daniel Patriasz, gitarist Pedro Luis Pardo Cosme, saxofonist Felipe Castro en bassist Tyrone Collis.