Woensdag 28 september komen saxofonist Bart Wirtz en zanger Jono McCleery naar de Observant. Met zijn trio met Kalf en Dros keert Wirtz terug bij de akoestische jazz. De Britse singer-songwriter Jono McCleery sluit met zijn avontuurlijke muzikaliteit naadloos aan bij dit akoestische trio.

Saxofonist Bart Wirtz heeft inmiddels verschillende jazzprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Erasmus Jazzprijs, Leiden Jazz Award, Breda Jazzprijs en de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn album iDreamer (New York, 2012). De opvolger Interview (2014) liet op grenzeloze wijze muziekinvloeden samenkomen. Met Beneath The Surface (2016) sloeg de altsaxofonist een volledig nieuwe richting in. De blend van hiphop, rock, jazz en funk brak met het geluid van zijn eerdere werk. The track Evolution of the Innocent belandde op een Spotify playlist en werd bijna 5 miljoen keer gestreamd.

De aanvang van dit optreden is 20:00 uur. Kaarten á € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl