Op maandag 30 april geeft sportwethouder Hans Buijtelaar het startsignaal voor de Amersfoortse zwem4daagse in Amerena. Het is precies 10 jaar geleden dat dit zwemfestijn plaatsvond in Amersfoort. Met de opening van het nieuwe sportcomplex Amerena brengt ZPC Amersfoort het evenement terug naar de stad!

Van maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei kan jong en oud (met minimaal zwemdiploma A) in Amerena terecht om baantjes te trekken. ZPC Amersfoort en Amerena organiseren dit festijn om heel Amersfoort in beweging te krijgen en kennis te laten maken met het nieuwe sportcomplex. Naast het baantjes zwemmen worden er ook veel leuke andere activiteiten georganiseerd. Na het zwemmen van de banen kan deelgenomen worden aan clinics en liggen er speelmaterialen in het water. Genoeg leuks dus voor elke deelnemer.

Vijf dagen lang kan er banen gezwommen worden. Iedereen die dit minimaal vier avonden heeft gedaan ontvangt op de vrijdag een officiële Zwem4daagse medaille. Kinderen tot 12 jaar en senioren zwemmen 250 meter per keer, de overige deelnemers zwemmen 500 meter per keer. De Zwem4daagse start maandag 30 april om 17.30 uur. De laatste mogelijkheid om te starten is 19.00 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar betalen 8,50).